Je lepší maso pěkně grilované, nebo uzené? Češi milují obě varianty přípravy. Chcete si je také dopřát, ale nemáte tolik místa či financí, abyste si pořídili jak gril, tak udírnu? Nemusíte dělat kompromisy. Místo toho investujte do zařízení, které může fungovat jako gril, udírna, a dokonce podle potřeby jako trouba .
Tento vynikající vynález pochází z Finska. V zemi jezer a ostrovů vznikl před 50 lety a dnes se dá bez problémů zakoupit i v Česku. Připravíte s ním zdravé a šťavnaté jídlo, cokoliv od steaků až po zeleninu, a dokonce ani nepotřebujete moc prostoru.
Grily Muurikka užijete i na balkóně
Sníte o pěkně ugrilované rybě či cuketě k večeři, ale nemáte dům se zahradou? A kde je problém? Nerezový válec Muurikka Smoker se dá bez problémů použít i na balkoně. Neprodukuje žádný kouř, takže nebudete obtěžovat sousedy. Tento gril vytváří žár a kouř pouze pomocí dřevní štěpky a elektřiny.
Grilování bez práce a kdekoliv
Nerezový válec je lehký (6 kg) a skladný, vezmete si ho s sebou klidně na chatu či na dovolenou. Použít se dá opravdu kdykoliv, dokonce se dá využít i jako trouba na pečení. Není nutné v něm předem zatápět, roztopíte ho do minuty, i když venku zrovna prší. Ke všemu připravujete jídlo bez připalujícího se tuku a karcinogenů, je tedy zdravější než z klasického grilu a udírny.
Uzení nemusí být celodenní proces
Od výroby vlastního uzeného masa spoustu lidí odrazuje taktéž časová náročnost. Muurikka Smoker však umí kouzlit a klobásky vám vyudí za půlhodinku až hodinku. Voní přitom stejně krásně, jako byste je udili několik hodin v klasické udírně.
Není divu, že značka Muurikka je ve Skandinávii opravdu vyhlášená. V Česku ještě není tolik rozšířená, což ale není důvod, proč byste se měli bát ji vyzkoušet. Prohlédněte si například videa od foodbloggera pana Cuketky, ten s grilem Muurikka tvořil celou řadu pokrmů.